Świeże maliny zapieczone w cieście "prawie" naleśnikowym.
Składniki:
- 0,5 kg świeżych malin
- 200 ml mleka 3,2%
- 3/4szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki śmietany kremówki
- 2/3 szklanki cukru
- 4 jajka
- szczypta soli
- łyżka cukru waniliowego
- 2 łyżki cukru pudru
Jajka zmiksować z cukrem, mąką i solą.
Dodać mleko, śmietanę i cukier waniliowy- dalej miksować.
Do formy do tart wsypać maliny i równomiernie rozłożyć, a następnie zalać ciastem.
Piec 40 min w 180 stopniach.
Oprószyć cukrem pudrem.
(Po wyjęciu z piekarnika ciasto jest jeszcze bardzo miękkie i wyrośnięte, ale podczas stygnięcia opadnie i zgęstnieje).
Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pani blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl
OdpowiedzUsuń