niedziela, 27 maja 2012

kremówki

 Bez pieczenia,
a tyle słodkości i radości :D

  • 2 opakowania krakersów
  • 3 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/4 kostki masła
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 jajka
  • 4 czubate łyżki mąki pszennej
  • 5 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej
Ułożyć krakersy na blasze (u mnie duża, standardowa). Zagotować 2 szklanki mleka z cukrami i masłem.
Pozostałą szklankę mleka zmiksować z jajkami i mąką, po czym wlać do gorącego mleka. Pogotować 1-2 minuty stale, energicznie mieszając (u mnie szybciej masa zgęstniała- w niecałą minutę). Odstawić z palnika, ochłodzić i wylać na krakersy. Położyć drugą warstwę krakersów. Tuż przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz