Śniadaniowe babeczki,
czyli mlecznie i owocowo.
Składniki:
- bułka mleczna lub rogalik
- kubek mleka
- budyń
- truskawki
Bułkę pokroić i namoczyć chwilę w mleku. Przygotować budyń wg przepisu na opakowaniu, ja użyłam "Słodką chwilę", ale rozpuściłam w bardzo ciepłym mleku, a nie w wodzie. Na dno foremek włożyć trochę namoczonej bułki, włożyć truskawki, znów dodać bułkę- docisnąć i polać budyniem. Bułeczkowe babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 15- 20 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić w foremkach. Gdy budyń dobrze zastygnie wyjąć babeczki z foremek.
Udekorować truskawkami. Smacznego !
Wyglądają wspaniale! Pyszności!
OdpowiedzUsuń