Składniki:
- 250g ser feta
- żółty ser typu Gouda
- ok 900g mrożonego szpinaku- nierozdrobnionego
- cebula
- czosnek- 4 ząbki
- 2 łyżki masła
- paczka pierożków Tortellini z mięsem
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki mąki
- 2,5 szklanki mleka
- sól, biały pieprz, gałka muszkatołowa
Ugotować tortellini, odcedzić.
Masło rozpuścić, podsmażyć cebulkę, pod koniec dodać drobno posiekany czosnek oraz szpinak. Podsmażyć a pod koniec smażenia dodać fetę pokrojoną w kostkę.
Naczynie żaroodporne natłuścić, na sam spód położyć pierożki, polać je beszmalem i dodać szpinak, zrobić kilka warstw pierożkowo- szpinakowych. Wierzch zapiekanki posypać żółtym, startym serem.
Zapiekać 30 min. w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz